Computers
7 december 2009
Asmaa was voor het eerst vandaag, net als twee nieuwe autochtone dames: Dymphna en Henriette. Dymphna wil een breipatroon van een dame - Sandra gaf haar het mailadres - en nu weet ze niet hoe ze dat moet betalen. Ze kan in Cybersoek niet bij haar mail. Geert legt uit waarom niet en Dymphna haalt thuis haar laptop op en Geert helpt haar verder. Ze heeft ook een tas met wol bij zich voor de dames. Ank had haar handen vol aan Fatima met het ajourpatroon. Latifah heeft genoeg van haar eerste breilap en Sandra vertelt haar wol te kopen. Kan ze volgende week voor het echie. Er wordt druk gebreid en op de steken gelet. Maar daarmee een steek laten vallen: de conversatie. Die draad pakken we weer op.

Nadia vraagt Ank naar het adres van de school voor overblijfmoeder. Nadia wil graag overblijfmoeder zijn, maar de scholen in de buurt zijn allemaal voorzien. Ank raadde haar in een aangrenzende buurt te kijken. Ze had van een leerling gehoord, die werkte in de Meer in Watergraafsmeer. Dat vertelt ze Nadia.

Nadia en Latifah hebben hiervoor al twee keer aan de computer gezeten om zich in te schrijven als gastouder bij een gastouderbureau. Ze hadden nog praktisch geen comp.ervaring. Het is nog niet gelukt, ze weten nu precies welke gevens ze nodig hebbem (verz. nummer etc.) Denise vraagt ank naar adressen om les te geven. Ank mailt haar informatie, maar Denises schrijven is niet vlekkeloos. Ze kan wel alfabetiseren, of in de saptrajecten: sociale activerings projecten. Vonk is het juiste adres voor haar ter informering en misschien om te werken.