Gezelligheid ten top
7 december 2009

Gulay steeds druk geweest met anderen helpen. Halima komt voor het eerst. Zij heeft 30 jaar in Zeeburg gewoond en is naar Almere verhuisd. Ze mist de mensen van Zeeburg. Zij was jaren de handwerkjuf in Ruma Kami. De opdracht van vorige week, een hansopje breien voor een antieke pop gaat naar haar. Verdient ze 15 euro mee, kan ze de trein van betalen. Oumaima en Rachma gezusterlijk naast elkaar, Rachma, enorm bedreven en professioneel in het breien, gaat bij ons voor het eerst op vier naalden breien.

 

Oumaima komt los met praten, de rode wangen van inspanning zijn weg. We hebben gesproken over het komende slachtfeest. Oumaima heeft een schaap voor de familie gekocht, maar haar kinderen eten geen schaap. Gulay ook niet! Slachtfeest is moordfeest, vindt ze, arme schapen! Hier speelt een generatieverschil. Officieel moet een half schaap naar de minderbedeelden. Vaak is dat een gelddonatie, de zogenaamde zeket.

 

Rachma heeft voor het eerst met breidocentes hulp op vier pennen gebreid, Ank met dezelfde hulp heeft voor het eerst een left en rightlifted increase gedaan. Halima, ons jongste breilid, had een hele winkel meegenomen aan verkoopwaar. Zij heeft met Sandra een olijf gebreid - echt waar!